Válaszd az egészséget!

November 20-24. Között iskolánkban Egészség hetet tartottunk. Ennek lezárásaként november 25-én részt vettünk egy egészségügyi versenyen, Budapesten a Kongresszusi Központban.

Az elején egy mondókával kezdtünk „Ez egy sulibüfé bevetés, sulibüfé, sulibüfé, sulibüfé bevetés!˝

Aztán elmondtak pár alapvető szabályt, és utána csatakiáltást kellett kitalálni: mozgás, egészséges táplálkozás, az egészség! Majd körbe lehetett menni ételeket kóstolni. Kb. 15 perc múlva elkezdődött a verseny. Különféle asztalokhoz kellett járni a feladatokért. A feladatok koncentrációs és ügyességi feladatok voltak pl.: Twister, Tekerj! Mi van a kosárban? Hol van Hamupipőke?

A Twister az egy olyan játék volt, ahol az első pár percben rendesen játszottunk utána elölről kezdtük, nehezítéssel. Volt egy 6 kg-os táska és kettő 3 kg-os. A táska azért kellett hozzá, hogy megnézzük, hogy túlsúlyosan minden nehezebb. Miután végeztünk az első 4 feladattal, volt egy 20 perces szünetünk mikor ehettünk. És utána elkezdődött a második forduló. Mindegyik feladatra 15 percünk volt. Mikor lejárt az időnk, a szervező kelepelővel jelzett nekünk.

A Most mutasd meg! Az egy olyan játék volt ahol mindegyik embernek 1 perce volt, hogy minél több kártyát mutogasson el, amit a társainak kellett kitalálni.

A Hol van Hamupipőke? Az egy olyan játék volt, ahol egy kupacban kis és nagy magvak voltak, és szét kellett őket válogatni.

Az utolsó játék a Tekerj! Volt. Ebben a játékban 5 percet szobabiciklizhettünk, majd megnéztük, hogy különféle édességeket, ha megeszünk hány perc alatt „égethetjük el” biciklizéssel.

Majd jött az eredményhirdetés, és negyedikek lettünk!

Összefoglalva nagyon kellemes napot töltöttünk el.

 

Kosztolányi Viktória

7. b osztályos tanuló